Почетак » Актуелно » О Граду
 

Живорад Ђурић наставља хуманитарне акције

У оквиру акције “Буди хуман – ја сам хуман”, Живорад Ђурић, познатији као Жића Марадона, платиће ужину до краја школске године ученицима првог разреда чији родитељи немају могућности да плате тај оброк.Поред тога обезбедиће адекватне услове становања за две социјално угрожене породице. У наредном периоду директори школа  послаће спискове ученика чије су породице у тешкој материјалној ситуацији и њима ће бити плаћена ужина до краја школске године.Поред тога, Жића Марадона платиће стан унапред за годину дана породици једног ученика из Основне школе “Доситеј Обрадовић” која живи на рубу егзистенције, у гаражи.

Maradona

Поред тога, Жића Марадона је најавио да ће избегличкој породици из Лике која живи у Брадарцу изградити објекат са потребним условима за живот. Председник Скупштине града Бане Спасовић захвалио се Ђурићу на исказаној хуманости и истакао:

-Скупштина града се на све хумане акције одазива и подржаћемо ову акцију у име свих грађана Пожаревца. Морамо да учимо од Жиће Марадоне и надамо се да ће у будућности грађани Пожаревца да се угледају на овакве акције и сами их иницирају.”

Марадона је искористио ову прилику и да апелује на све грађане, да схвате да су нам деца једино благо, да њима треба помоћи и да је то једино битно.

-Немојте  мене да гледате чудно и многе који слично помажу као ја. Да се распитујете одакле нам новац, ко смо и да ли смо у политичким партијама. Ја сам Живорад Ђурић – Жића Марадона. Ја сам Месец међу звездам. Своју домовину, свој народ, свој град и децу волим и даћу им толико колико могу да пружим”, закључио је Жића Марадона.

Подели са другима: Facebook Twitter