Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Živorad Đurić nastavlja humanitarne akcije

U okviru akcije “Budi human – ja sam human”, Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona, platiće užinu do kraja školske godine učenicima prvog razreda čiji roditelji nemaju mogućnosti da plate taj obrok.Pored toga obezbediće adekvatne uslove stanovanja za dve socijalno ugrožene porodice. U narednom periodu direktori škola  poslaće spiskove učenika čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i njima će biti plaćena užina do kraja školske godine.Pored toga, Žića Maradona platiće stan unapred za godinu dana porodici jednog učenika iz Osnovne škole “Dositej Obradović” koja živi na rubu egzistencije, u garaži.

Maradona

Pored toga, Žića Maradona je najavio da će izbegličkoj porodici iz Like koja živi u Bradarcu izgraditi objekat sa potrebnim uslovima za život. Predsednik Skupštine grada Bane Spasović zahvalio se Đuriću na iskazanoj humanosti i istakao:

-Skupština grada se na sve humane akcije odaziva i podržaćemo ovu akciju u ime svih građana Požarevca. Moramo da učimo od Žiće Maradone i nadamo se da će u budućnosti građani Požarevca da se ugledaju na ovakve akcije i sami ih iniciraju.”

Maradona je iskoristio ovu priliku i da apeluje na sve građane, da shvate da su nam deca jedino blago, da njima treba pomoći i da je to jedino bitno.

-Nemojte  mene da gledate čudno i mnoge koji slično pomažu kao ja. Da se raspitujete odakle nam novac, ko smo i da li smo u političkim partijama. Ja sam Živorad Đurić – Žića Maradona. Ja sam Mesec među zvezdam. Svoju domovinu, svoj narod, svoj grad i decu volim i daću im toliko koliko mogu da pružim”, zaključio je Žića Maradona.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter