Почетак » Актуелно » О Граду
 

Значајни комунални радови

Пошто су радови на реконструкцији водоводне мреже у улици Косте Абрашевића приведени крају, првих дана јула почели су значајни комунални послови у Пожаревцу међу којима су најважнији радови на замени азбестно-цементног цевовода у једној од централних саобраћајница -улици Моше Пијаде и изградња фекалне црпне станице код нове болнице у Пожаревцу. Радилишта су посетили градоначелник Пожаревца Миомир Илић и његов заменик др Миодраг Степановић, у пратњи директора ЈКП “Водовод и канализација” и ЈП “Дирекција за изградњу града Пожаревца”.

Послови у улици Моше Пијаде и Општој болници

Послови у улици Моше Пијаде и Општој болници

Дужина трасе је 850 метара и завршава се на скретању за Слободарску улицу па је то следећа планирана инвестициј,  казао је Саша Ваљаревић, директор ЈКП „Водовод и кналаизација“ и истакао да је рок за завршетак радова 45 радних дана, а вредност инвестиције је више од 14,5 милиона динара.

-Овом инвестицијом решићемо проблем стабилности водоснабдевања и квалитета воде за пиће. У току изградње неће бити искључења са водоводне мреже, само када буде дошло до прикључивања на нови цевовод, напоменуо је Ваљаревић.

Radovi_1

Овом приликом директор ЈП „Дирекција за изградњу“ Славко Живковић подсетио је да су завршени радови на четири фазе кишног колектора Кнез Милошев венаци и најавио да је сада у плану изградња кишне канализације која иде у два правца – улицом Пожаревачки партизански дред од дискотеке „Мадона“ аутобуске станице и од аутобуске станице до врха Чачалице.

-Реализација тог пројекта кренуће крајем августа када ЈКП „Водовод и канализација“ заврши радове на замени азбестно-цементног цевовода у улици Моше Пијаде. Изградњом поменуте кишне канализације сматрамо да ће центар града бити сув и услед највећих киша“, истакао је Живковић.

Градоначалник Пожаревца са сарадницима обишао је и почетак радова на изградњи фекалне црпне станице Б1 у кругу нове болнице у Пожаревцу. Носилац пројекта је ЈКП “Водовод и канализација”, извођач радова је предузеће Машинокоп, а подизвођач Мопинг из Пожаревца. Рок за завршетак радова је 45 дана.

-Пошто је услед прошлогодишњих обилних падави дошло до проблема у функционисању канализационе мреже,  тим инжењера који је радио на решавању овог проблема дао је као техничко решење изградњу нове црпне станице која ће примити сву већу количину воде”, казао је Ваљаревић. Преко Фонда за заштиту животне средине град је издвојио 6,5 милиона динара за изградњу   црпне станице.

Иначе, објекат нове болнице је испод нивоа градске канализационе мреже и зато се дешавало да  се приликом обилнијих падавина у приземљу објекта накупи вода, подсетио је др Срећко Босић, директор Опште болнице Пожаревац и изразио наду да ће изградњом ове црпне станице тај проблем бити решен.

Подели са другима: Facebook Twitter