Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Značajni komunalni radovi

Pošto su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Koste Abraševića privedeni kraju, prvih dana jula počeli su značajni komunalni poslovi u Požarevcu među kojima su najvažniji radovi na zameni azbestno-cementnog cevovoda u jednoj od centralnih saobraćajnica -ulici Moše Pijade i izgradnja fekalne crpne stanice kod nove bolnice u Požarevcu. Radilišta su posetili gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i njegov zamenik dr Miodrag Stepanović, u pratnji direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” i JP “Direkcija za izgradnju grada Požarevca”.

Poslovi u ulici Moše Pijade i Opštoj bolnici

Poslovi u ulici Moše Pijade i Opštoj bolnici

Dužina trase je 850 metara i završava se na skretanju za Slobodarsku ulicu pa je to sledeća planirana investicij,  kazao je Saša Valjarević, direktor JKP „Vodovod i knalaizacija“ i istakao da je rok za završetak radova 45 radnih dana, a vrednost investicije je više od 14,5 miliona dinara.

-Ovom investicijom rešićemo problem stabilnosti vodosnabdevanja i kvaliteta vode za piće. U toku izgradnje neće biti isključenja sa vodovodne mreže, samo kada bude došlo do priključivanja na novi cevovod, napomenuo je Valjarević.

Radovi_1

Ovom prilikom direktor JP „Direkcija za izgradnju“ Slavko Živković podsetio je da su završeni radovi na četiri faze kišnog kolektora Knez Milošev venaci i najavio da je sada u planu izgradnja kišne kanalizacije koja ide u dva pravca – ulicom Požarevački partizanski dred od diskoteke „Madona“ autobuske stanice i od autobuske stanice do vrha Čačalice.

-Realizacija tog projekta krenuće krajem avgusta kada JKP „Vodovod i kanalizacija“ završi radove na zameni azbestno-cementnog cevovoda u ulici Moše Pijade. Izgradnjom pomenute kišne kanalizacije smatramo da će centar grada biti suv i usled najvećih kiša“, istakao je Živković.

Gradonačalnik Požarevca sa saradnicima obišao je i početak radova na izgradnji fekalne crpne stanice B1 u krugu nove bolnice u Požarevcu. Nosilac projekta je JKP “Vodovod i kanalizacija”, izvođač radova je preduzeće Mašinokop, a podizvođač Moping iz Požarevca. Rok za završetak radova je 45 dana.

-Pošto je usled prošlogodišnjih obilnih padavi došlo do problema u funkcionisanju kanalizacione mreže,  tim inženjera koji je radio na rešavanju ovog problema dao je kao tehničko rešenje izgradnju nove crpne stanice koja će primiti svu veću količinu vode”, kazao je Valjarević. Preko Fonda za zaštitu životne sredine grad je izdvojio 6,5 miliona dinara za izgradnju   crpne stanice.

Inače, objekat nove bolnice je ispod nivoa gradske kanalizacione mreže i zato se dešavalo da  se prilikom obilnijih padavina u prizemlju objekta nakupi voda, podsetio je dr Srećko Bosić, direktor Opšte bolnice Požarevac i izrazio nadu da će izgradnjom ove crpne stanice taj problem biti rešen.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter