Početak » Aktuelno » Obaveštenja » O Gradu
 

Bane Spasović gradonačelnik Požarevca

Konstitutivna sednica Skupštine grada

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Požarevca formirana je nova lokalna vlast a za gradonačelnika je izbaran Bane Spasović iz Srpske napredne stranke. Na mesto zamenika gradonačelnika imenovan je Saša Pavlović, takođe iz SNS. Izabrani su i ostali čelnici izvršne i zakonodavne vlasti: predsednik Skupštine, zamenik predsednika Skupštine, članovi Gradskog veća i sekretar Skupštine.

Bane Spasović

Bane Spasović

Sa sednice Skupštine grada Požarevca

Sa sednice Skupštine grada Požarevca

Iako formalne koalicije Srpske napredne stranke sa Socijalističkom partijom Srbije nema, pojedini predstavnici ove stranke, koja je doskora vladala zajedno sa naprednjacima, obezbedili su udeo u vlasti. Od ukupno 68 odbornika, 38 mandata potvrđeno je SNS-u, 17 SPS-u, 6 mandata ima DS, a četiri Udruženje „Iskorak-Dr Zvonko Blagojević“. U lokalnom parlamentu nalaze se još tri političke stranke, koje će, kao manjinske, u klupama imati po jednog odbornika, i to su: lista „Mladi za budućnost Požarevca-Davorka Mitrović“, „Ruska stranka-Milena Minja Pavlović“ i „Stranka Rusa Srbije – Miloš Cvetanović“.

Saša Pavlović

Saša Pavlović

Nakon potvrđivanja mandata novim odbornicima i polaganja svečane zakletve, za novog predsednika Skupštine grada izabran je  Bojan Ilić iz SNS koji je tom prilikom rekao:

 -Namera mi je da ovaj put nastavim i implementiram sve one planove koji su ostali nerealizovani, a mišljenja sam da ću uveliko unaprediti rad Skupštine grada Požarevca. Ovo je dom u kome sede kontrolori gradske vlasti, izabrani od strane građana Požarevca. To sa sobom nosi i određenje privilegije, ali prevashodno obaveze. U svom radu nastaviću u duhu prethodnog saziva Skupštine grada Požarevca, zajedno sa odbornicima, uz međusobno poštovanje i uvažavanje, imajući u vidu bogatu istoriju našeg grada. Obećavam da će tradicija koja krasi Požarevac i u budućnosti biti implementirana u rad Skupštine, ali u skladu sa tehnološkim inovacijama koje se uveliko primenjuju. Želim da još više promovišem saradnju sa lokalnim medijima. Ona do sada i jeste bila na zavidnom nivou, ali smatram da je posao obaveštavanja građana o našem radu posao koji se stalno mora unapređivati. Ideja je da, zajedno sa urednicima medija, još više osnažimo komunikacije, izjavio je novoizabrani predsednik požarevačkog lokalnog parlamenta Bojan Ilić.

Bojan Ilić

Bojan Ilić

Na funkcijama zamenika predsednika Skupštine, kao i sekretara požarevačkog lokalnog parlamenta ostali su Milić Jovanović i Miroslav Ungurjanović, obojica iz SPS.

Potvrđeni su mandati predsednika i zamenika odborničkih grupa: „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, čiji je predsednik VeroLjub Arsić a zamenica Nataša Krstić, „Socijalistička partija Srbije“ na čelu sa Dušankom KukoLj dok će o zameniku biti naknadno odlučeno. Kada je u pitanju OG Demokratske stranke, odlučeno je da predsednik bude Dejan Savić a njegov zamenik Zlatko Miladinović. Predsednik OG „Iskorak-Dr Zvonko Blagojević“ je dr Zvonimir Blagojević, dok će zamenik biti Duško Jović.

 

Spasović : Stručnost, odgovornost i rezultati

Novi gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, je predsednik Gradskog odbora SNS i dosadašnji predsednik Skupštine grada. Rođen je u Požarevcu 21. novembra 1968. godine. Završio je Pravni fakultet, a prve profesionalne korake napravio je u Opštinskom sudu u Požarevcu. Godine 1996. prešao je da radi u Opštinsko javno pravobranilaštvo Požarevac, a zatim u Javno preduzeće „PTT saobraćaj Srbija“-Radna jedinica Poštanski saobraćaj Požarevac gde je radio sve do izbora za predsednika Skupštine grada.

Gradonačelnik je podneo sveobuhvatan i sadržajan ekspoze, čiju integralnu verziju objavljujemo u nastavku priloga, a ovom prilikom izdvajamo pojedine akcente. Prema Spasovićevim rečima, već danas se u svim segmentima privrednog, ekonomskog i infrastrukturnog razvoja moraju načiniti ozbiLjni iskoraci ka bržem i delotvornijem razvoju grada, sa mnogo više zalaganja i odgovornosti.

-Moramo dati maksimalan doprinos da grad u kome živimo, za one koji u njemu žive, i koji će tek živeti, učinimo lepšim i boljim. Mi smo jako držali do toga da svojim radom ostavimo trag, koji će omogućiti da i kada više ne budemo na funkciji, čiste savesti možemo da prošetam gradom i porazgovaramo sa našim građanima, kao prijateLji i sugrađani. Iskoristio bih priliku da se još jednom zahvalim građanima, na pruženoj podršci tokom lokalnih izbora. Nismo obećavali nemoguće stvari. Takođe, zahvaLjujem se i našim koalicionim partnerima sa kojima ćemo raditi na stvaranju boLjeg Požarevca. Požarevac godinama unazad tavori kako sa investicijama (proizvodnja, otvaranje novih radnih mesta), tako i na polju izgradnje infrastrukture i uređenja grada.

Od svojih saradnika tražiću stručnost, odgovornost i rezultate rada. Osnovni programski ciLjevi biće borba za svako radno mesto, odnosno zapošLjavanje, dovođenje investitora… Lokalna samouprava  uredila je već jedan deo Industrijske zone. Poznato je da smo prošle godine kupili Šećeranu, od 22 hektara i 10.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, naglasio je Spasović.

Na predlog Baneta Spasovića izabrani su zamenik gradonačelnika Saša Pavlović, doskorašnji zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac i članovi Gradskog veća: Vesna Pejić, Dragan Kostić, Ivan Jović, Ana MiLjanić, Dejan Krstić, Srđan Radovanović, Aleksandar Stojanović, Dragan Rsadovanović, Marko Milojević i Vladimir Petrović koji su predstavljeni javnosti na konferenciji za medije, održanoj odmah nakon konstitutivne sednice Skupštine grada.

 

Arsić: Zdrav i kvalitetan život svih građana

Predsednik Odborničke grupe SNS, Veroljub Arsić, čestitao je svim odbornicima na verifikaciji mandata. On očekuje da će aktuelni saziv predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti raditi još kvalitetnije i ažurnije.

-Činjenica je da niko ne shvata koliki značaj ima lokalna samouporava. Svaka politička partija imala je svoj resor koji je funkcionisao. Čini mi se da je Požarevac, da bi počeo da se reformiše, da bi postao jedna moderna lokalna samouprava, morao da doživi svoju samodisciplinu. Požarevac je nekada bio primer kako jedna lokalna samouprava treba da radi, a sada se nalazimo na začelju, po tome kako ne treba raditi, rekao je Arsić, uz napomenu da nova vlast građanima mora obezbediti zdrav i kvalitetan život, a gradu ekonomski razvoj.

 

pdfEkspoze gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića

Podeli sa drugima: Facebook Twitter