Почетак » Актуелно » Обавештења » О Граду
 

Бане Спасовић градоначелник Пожаревца

Конститутивна седница Скупштине града

На конститутивној седници Скупштине града Пожаревца формирана је нова локална власт а за градоначелника је избаран Бане Спасовић из Српске напредне странке. На место заменика градоначелника именован је Саша Павловић, такође из СНС. Изабрани су и остали челници извршне и законодавне власти: председник Скупштине, заменик председника Скупштине, чланови Градског већа и секретар Скупштине.

Бане Спасовић

Бане Спасовић

Са седнице Скупштине града Пожаревца

Са седнице Скупштине града Пожаревца

Иако формалне коалиције Српске напредне странке са Социјалистичком партијом Србије нема, поједини представници ове странке, која је доскора владала заједно са напредњацима, обезбедили су удео у власти. Од укупно 68 одборника, 38 мандата потврђено је СНС-у, 17 СПС-у, 6 мандата има ДС, а четири Удружење “Искорак-Др Звонко Благојевић”. У локалном парламенту налазе се још три политичке странке, које ће, као мањинске, у клупама имати по једног одборника, и то су: листа “Млади за будућност Пожаревца-Даворка Митровић”, “Руска странка-Милена Миња Павловић” и “Странка Руса Србије – Милош Цветановић”.

Саша Павловић

Саша Павловић

Након потврђивања мандата новим одборницима и полагања свечане заклетве, за новог председника Скупштине града изабран је  Бојан Илић из СНС који је том приликом рекао:

 -Намера ми је да овај пут наставим и имплементирам све оне планове који су остали нереализовани, а мишљења сам да ћу увелико унапредити рад Скупштине града Пожаревца. Ово је дом у коме седе контролори градске власти, изабрани од стране грађана Пожаревца. То са собом носи и одређење привилегије, али превасходно обавезе. У свом раду наставићу у духу претходног сазива Скупштине града Пожаревца, заједно са одборницима, уз међусобно поштовање и уважавање, имајући у виду богату историју нашег града. Обећавам да ће традиција која краси Пожаревац и у будућности бити имплементирана у рад Скупштине, али у складу са технолошким иновацијама које се увелико примењују. Желим да још више промовишем сарадњу са локалним медијима. Она до сада и јесте била на завидном нивоу, али сматрам да је посао обавештавања грађана о нашем раду посао који се стално мора унапређивати. Идеја је да, заједно са уредницима медија, још више оснажимо комуникације, изјавио је новоизабрани председник пожаревачког локалног парламента Бојан Илић.

Бојан Илић

Бојан Илић

На функцијама заменика председника Скупштине, као и секретара пожаревачког локалног парламента остали су Милић Јовановић и Мирослав Унгурјановић, обојица из СПС.

Потврђени су мандати председника и заменика одборничких група: “Александар Вучић-Србија побеђује”, чији је председник ВероЉуб Арсић а заменица Наташа Крстић, “Социјалистичка партија Србије” на челу са Душанком КукоЉ док ће о заменику бити накнадно одлучено. Када је у питању ОГ Демократске странке, одлучено је да председник буде Дејан Савић а његов заменик Златко Миладиновић. Председник ОГ “Искорак-Др Звонко Благојевић” је др Звонимир Благојевић, док ће заменик бити Душко Јовић.

 

Спасовић : Стручност, одговорност и резултати

Нови градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, је председник Градског одбора СНС и досадашњи председник Скупштине града. Рођен је у Пожаревцу 21. новембра 1968. године. Завршио је Правни факултет, а прве професионалне кораке направио је у Општинском суду у Пожаревцу. Године 1996. прешао је да ради у Општинско јавно правобранилаштво Пожаревац, а затим у Јавно предузеће “ПТТ саобраћај Србија”-Радна јединица Поштански саобраћај Пожаревац где је радио све до избора за председника Скупштине града.

Градоначелник је поднео свеобухватан и садржајан експозе, чију интегралну верзију објављујемо у наставку прилога, а овом приликом издвајамо поједине акценте. Према Спасовићевим речима, већ данас се у свим сегментима привредног, економског и инфраструктурног развоја морају начинити озбиЉни искораци ка бржем и делотворнијем развоју града, са много више залагања и одговорности.

-Морамо дати максималан допринос да град у коме живимо, за оне који у њему живе, и који ће тек живети, учинимо лепшим и бољим. Ми смо јако држали до тога да својим радом оставимо траг, који ће омогућити да и када више не будемо на функцији, чисте савести можемо да прошетам градом и поразговарамо са нашим грађанима, као пријатеЉи и суграђани. Искористио бих прилику да се још једном захвалим грађанима, на пруженој подршци током локалних избора. Нисмо обећавали немогуће ствари. Такође, захваЉујем се и нашим коалиционим партнерима са којима ћемо радити на стварању боЉег Пожаревца. Пожаревац годинама уназад тавори како са инвестицијама (производња, отварање нових радних места), тако и на пољу изградње инфраструктуре и уређења града.

Од својих сарадника тражићу стручност, одговорност и резултате рада. Основни програмски циЉеви биће борба за свако радно место, односно запошЉавање, довођење инвеститора… Локална самоуправа  уредила је већ један део Индустријске зоне. Познато је да смо прошле године купили Шећерану, од 22 хектара и 10.000 квадратних метара пословног простора, нагласио је Спасовић.

На предлог Банета Спасовића изабрани су заменик градоначелника Саша Павловић, доскорашњи заменик председника Градске општине Костолац и чланови Градског већа: Весна Пејић, Драган Костић, Иван Јовић, Ана МиЉанић, Дејан Крстић, Срђан Радовановић, Александар Стојановић, Драган Рсадовановић, Марко Милојевић и Владимир Петровић који су представљени јавности на конференцији за медије, одржаној одмах након конститутивне седнице Скупштине града.

 

Арсић: Здрав и квалитетан живот свих грађана

Председник Одборничке групе СНС, Верољуб Арсић, честитао је свим одборницима на верификацији мандата. Он очекује да ће актуелни сазив представника законодавне и извршне власти радити још квалитетније и ажурније.

-Чињеница је да нико не схвата колики значај има локална самоупорава. Свака политичка партија имала је свој ресор који је функционисао. Чини ми се да је Пожаревац, да би почео да се реформише, да би постао једна модерна локална самоуправа, морао да доживи своју самодисциплину. Пожаревац је некада био пример како једна локална самоуправа треба да ради, а сада се налазимо на зачељу, по томе како не треба радити, рекао је Арсић, уз напомену да нова власт грађанима мора обезбедити здрав и квалитетан живот, а граду економски развој.

 

pdfЕкспозе градоначелника Пожаревца Банета Спасовића

Подели са другима: Facebook Twitter