Почетак » Актуелно » О Граду
 

Ђаци прваци на пријему код градоначелника

 „Желимо чистији град, дечији парк пун цвећа, аквапарк…“

Према вишегодишњој традицији, градоначелник Пожаревца Миомир Илић, са сараднициама, примио је у свечаној сали Градског здања ђаке прваке који су му предали књижицу пуну дечјих жеља. У оквиру програма обележавања Дана ослобођења Пожаревца, традиционално је организован пријем ђака првака у свечаним салонима Градског задања. Градоначелник Пожаревца Миомир Илић поздравио је малишане и пожелео им пуно успеха у најлепшем животном добу у које су 1. септембра закорачили, а то је без сумње школско доба.

заједничка фотографија за успомену

заједничка фотографија за успомену

Док су неки ученици за градоначелника припремили рецитације и песме, ученици Основне школе „Вук Караџић“ припремили су повељу жеља које сматрају да он може и треба да испуни.

„Желимо чистији град, дечији парк пун цвећа, безбедне пењалице и травнату подлогу у школском дворишту, пољске учионице на Чачалици и аквапарк!“, кажу пожаревачки малишани и то није све – остатак жељица налази се у кутији жеља коју су предали градоначелнику и његовим сарадницима.

Сва деца углавном имају исте жеље, а нажалост, њихово остварење иде споро. Малишанима остаје нада да ће барем део онога што су пожелели бити урађено – барем чистији град и дечији парк пун цвећа.

Подели са другима: Facebook Twitter