Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник обишао радове

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове на неколико локација у граду.

У улици Стари Корзо обишао је, са својим сарадницима и директором Топлификације Дејаном Дачићем, радове на ширењу топлификационе мреже.

Вредност радова у овом делу града је 9 милиона динара а финансирају се преко Фонда за заштиту животне средине.

Директор Топлификације Дејан Дачић је овом приликом рекао да је циљ да се комплетан центар топлифицира и најавио је радове у Дринској улици.

Радови су отворени и на Пионирском тгру вредности око 7 милиона динара.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је изјавио:

„Сам центар града мора бити топлифициран и недопустиво је то што до сада није уведена топлификација у центру. То су вероватно промашаји мојих претходника или су претходна руководства Топлификације лоше планирала. На нама је да исправимо те грешке и ово је само почетак радова, оно што ми желимо је да изградимо комплетну инфраструктуру да шири центар мора да буде снабдевен са свим потребним инсталацијама али и цео град и сеоска насеља.

Ове године за радове за ширење топлификационе мреже и обнову инфраструктуре издвојено је око 300 милиона динара. Очекују се велике инвестиција на потезу села Ћириковац и МЗ Сопот и ту су радови око 160 милиона динара и оно што је обећано јесте да ће се даље ширити топлификациона мрежа јер је то најјефтинији вид енергента у Србији.

Следеће године ће бити обновљена и топлификациона мрежа у Синђелићевој улици да се не би дешавали кварови као претходне године и напомињем да су то велики радови који се нису изводили претходних 30 година.“

Након обиласка радова на ширењу топлификационе мреже градоначелник је са сарадницима обишао асфалтиране улице у Поречкој, Ивана Манжуранића и Брежанској улици.

У Поречкој улици вредност радова је била 1.800.000 динара дужине 120 метара са ивичњацима, у Брежанској 80 метара вредности 500.000 динара и у Ивана Манжуранића два крака укупне дужине 70 метара вредности 450.000 динара.

Градски менаџер Митар Караџић је овом приликом изјавио да ће цела Поречка улица бити одрађена након решавања имовинско правних односа а када су у питању кракови улица и убудуће ће их радити како би сваки од мештана имао уређен прилаз својим кућама. Караџић је још додао да када су у питању даље инвестиције у комуналну инфраструктуру све ће бити плански рађено. Где је предвиђено увођење канализационе, водоводне, топлификационе мреже или неке друге инсталације након тих радова ће се кренути са асфалтирањем да се не понове ситуације које су биле претходних година да се асфалт разбија па да се опет креће са асфалтирањем.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је изјавио да ово градско руководство ништа не ради ад хок и да се руководе средњорочним плановима и потребама града а то је случај и са Ратарском улицом која ће бити асфалтирана када прође Северни колектор и најавио је велике радове 2018. и 2019. године у Бурјану. Рекао је и да Град Пожаревац има велике имовинско правне проблеме који се решавају у брзом року и да се градска управа ставила у функцију развоја Града Пожаревца а овом приликом је и похвалио рад управе, зато што Градска управа мора да прати развој града и нагласио је да се поједини проблеми нису решавали у граду деценијама.

Подели са другима: Facebook Twitter