Почетак » Актуелно » О Граду
 

Иницијатива за изградњу спортске сале на Тулби

Поводом иницијативе за изградњу спортске сале на брду Тулби, у свечаној сали Градског здања у Пожаревцу приређен је пријем делегације Кошаркашког савеза Србије коју је предводио Игор Ракочевић, потпредседник Савеза.

У делегацији су били директор репрезентативних селекција Владимир Кузмановић и Душан Ђурић, члан управног одбора Кошаркашког савеза Србије а пријем су поводом покретања иницијативе за изградњу спортске сале на Тулби организовали председник Скупштине града Бане Спасовић и председник Спортског савеза Пожаревца Слободан Јовић.

kosarka_1

У име града Пожаревца госте, представнике једног од наших најрофејнијих спортова Кошаркаског савеза Србије поздравио је Бане Спасовић председник Скупштине града, који је подсетио на изузетене резултате које је у овом спорту било клупском било реперезентативном наша земља постигла. -Ако је неко у спорту доказ да успеси нису само ствар новца онда смо то ми који смо медаље освајали и несрећних деведесетих година као и последњих година када буџети такође нису велики, рекао је Спасовић и додао да је жеља да представници Кошаркашког савеза помогну око иницијативе за изградњу спортске сале на Тулби како би се створили услови за развој кошарке као и осталих спортова у Пожаревцу.

Слободан Јовић, председник Спортског савеза Пожаревца, је изразио задовољство због долакса делегације Кошаркаског савеза Србије око популаризације спорта. -Пожаревац је град спорта и за те потребе се издвајају оргомна средства и у овим тешким временима, изјавио је Јовић, који је најавио да ће се у наредном периоду посебно јачати школски спорт.

Актуелни потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић у свом обраћању изјавио је да ће изградњом ове сале бити популаризована и кошарка и други спортови у Пожаревцу и обећао помоћ и сарадњу на том плану у име Кошаркашког савеза.

Директор репрезентативних кошаркаских селекција Србије Владимир Кузмановић је подсетио да је на Тулби постојао развојно тренажни центар кроз који су прошли сви играчи који су несто значили нашој кошарци као и да је ова посета подстицај да се даљи планови на изградњи сале покрену.

Душан Ђурић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Србије је говорио о доброј сарадњи са Кошаркашким клуб Пожаревац.

Подели са другима: Facebook Twitter