Почетак » Актуелно » О Граду
 

Љубичевске коњичке игре постају национални пројекат

На конференцији за медије на којој је представио програм 54. Љубичевских коњичких игара, градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је изјавио да ће од наредне године Љубичевске коњичке игре бити национални бренд.

То значи да ће председник Организационог одбора за 55. Љубичевске коњичке игре бити председник Републике Србије Александар Вучић, поред њега у ОО биће ресорни министри и Генерални секретар председника републике Никола Селаковић и представници Града Пожаревца са градоначелником Банетом Спасовићем.

Наредне године уследиће велика инвестициона улагања у Ергелу и Хиподром, инвестиције на пожаревачком хиподрому износиће неколико милиона евра. Циљ је да се туризам у Пожаревцу подигне на највиши могући ниво и да се сходно томе ради неколико студија о изводљивости о могућностима развоја туризма и туристичких капацитета овог града. У плану је покретање још неколико туристичких манифестација које имају везе са богатом историјом и културом овог краја.

Када су у питању 54. ЉКИ фонд награда за трке ће износити преко 8 милиона, тачније 8.100.000 динара, што је за милион динара више него прошле године. То га чини највећим фондом за коњичке трке на нивоу региона, Балкана сигурно, а могуће и шире, навео је Спасовић. Овогодишњи програм на хиподрому биће обогаћен наступом мађарских чикоша који ће изводити своје надалеко чувене егзибиције са коњима, а за гледаоце ће бити уприличен и “ladies day”, где ће даме представити своје тоалете и шешире. Фонд за вишебојце је 1.300.000 динара.

За 54. Љубичевске коњичке игре од концерата планирани су наступи Гвардије у среду 30. августа, наредног дана пожаревљани и њихови гости моћи ће да слушају Неверне бебе, а у петак 1. септембра наступиће Здравко Чолић док ће у суботу концерт имати Дејан Петровић и Биг бенд.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да ће овогодишње игре по први пут имати правог генералног спонзора и да је то велики помак у односу на претходне године што је још једно испуњене циља.

Званично игре ће отворити у петак 1. септембра председник Републике Србије Александар Вучић.

Подели са другима: Facebook Twitter