Почетак » Актуелно » О Граду
 

Марина Маљковић промовисала пројекат „Покрет за женску кошарку“

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, Марина Маљковић, била је гост града Пожаревца поводом промоције пројекта „Покрет за женску кошарку“, у оквиру кога ће бити омогућени бесплатни часови кошарке девојчицама из основних школа. Прослављену кошаркашицу и стручњака за развој овога нашег трофејног спорта, у свечаној сали Градског здања, примио је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са својим сарадницима

kosarka_1

Град Пожаревац ће бити први град, након Београда, који ће бити укључен у пројекат „Покрет за женску кошарку“.

Градоначелник Спасовић је овом приликом рекао:

– Драги пријатељи, посебна је част и задовољство када имамо прилике да под кровом наше градске куће угостимо шампионе а још већа када смо поносни домаћини онима који их и стварају.

Спорт нам је и раније, али нарочито у протекле две и по деценије, често био једина утеха у времену које је било веома тешко за Србију. На том пољу, које увек попне на постоље онога ко заслужује, једна од најчешћих грана спорта је управо кошарка.

Било да је женска или мушка, из неког разлога увек смо имали успеха у тој игри под обручима. Само они који су медаље поносно стављали на своје груди знају колико се тешко до тих одличја долази и да до њих свакако не би стигли да нису вођени мудром руком тренера и спортских педагога.

Зато сам, говорећи из перспективе градоначелника, неизмерно срећан што ће пожаревачке девојчице бити привилеговане да, одмах након престонице, буду у прилици да начине своје прве кошаркашке кораке под патронатом Марине Маљковић у оквиру пројекта Покрет за женску кошарку.

Дубоко сам уверен да спорт мора бити доступан сваком младом човеку, макар на рекреативном нивоу, а у периоду када има шансе да се дете развије у професионалног спортисту оваква школа која без накнаде окупља будуће асове, за наше младе Пожаревљанке је непроцењива.

Немам ни најмању дилему да ће женска кошаркашка репрезентација на неким будућим првенствима или олимпијским играма имати у свом саставу и неку девојчицу из Пожаревца или околине.

Такође, немам дилему ни да ће оне које у томе не успеју, бити најозбиљнији кандидати за пожаревачко Градско веће, јел се испоставило на искуству наше Ане Миљанић, да је имати кошаркашицу у свом тиму сигуран рецепт за успех.

Поштована Марина, желим Вам пуно успеха у овом пројекту, како у Пожаревцу тако и у осталим градовима“.

kosarka_2

-Мисија програма развоја спорта града Пожаревца биће да омогући сваком детету да се бави спртом који воли, рекла је приликом обраћања Ана Миљанић, чланица већа задужена за спорт, омладину и туризам. Спорт поред физичке активности, која је потребна сваком нашем детету, нуди квалитетан развој личности кроз игру, забаву и дружење. Пожаревац је први град, након Београда који ће имплементирати програм, у оквиру којег ће девојчице од првог до осмог разреда бесплатно тренирати кошарку по програму селекторке Марине Маљковић“.

kosarka_3

Миљанић је упитила захвалност градоначелнику Банету Спасовићу, који је препознао квалитет овог пројекта за град Пожаревац, Данијели Жуковски директорки Пожаревачке гимназије где ће се реализовати пројекат као и председнику Кошаркашког клуба Пожаревац Дејану Милојевићу, који је подржао значај пројекта за женаку кошарку у граду.

kosarka_4

kosarka_5

kosarka_6

kosarka_7

kosarka_8

Селекторка бронзаних кошаркашица са недавних Олимпијских игара у Рију, Марина Маљковић, истакла је задовољство што што ју је у свечаним салонима града Пожаревца  дочекало толико девојчица које воле кошарку, додавши да је уверена сам да ће нека од девојчица из Пожаревца уз квалитетан рад и са квалитетним тренером, сутра и заиграти и бити репрезентативка Србије.

Пријему су присуствовали представници локалне самоуправе, директори јавних установа и ђаци Основне школе “Доситеј Обрадовић” Пожаревац.

kosarka_9

 

Подели са другима: Facebook Twitter