Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ministar Selaković obišao Centar za socijalni rad u Požarevcu

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nikola Selaković, posetio je Centar za socijalni rad u Požarevcu, koji se nedavno preselio na novu adresu u ulici Moše Pijade.

Ministar je ovom prilikom istakao da je Požarevac primer dobre saradnje lokalne samouprave i Centra za socijalni rad:

„Ovo što je grad Požarevac uspeo da uradi izmeštajući Centar za socijalni rad u ovako dobre prostorije adaptirajući ih po meri zaposlenih, može da posluži za primer svim drugim lokalnim samoupravama u Srbiji“, i još je dodao da je primetno da se broj korisnika socijalne pomoći u Srbiji smanjio što je rezultat toga da radno sposobni ljudi lakše nalaze posao.

Gradonačelnik Saša Pavlović je istakao da je lokalna samouprava za kupovinu zgrade i radove na adaptaciji izdvojio oko 60 miliona dinara i još je istakao da je sve uređeno prema zahtevima i potrebama zaposlenih i korisnika uslugu Centra za socijalni rad.

Direktorka Centra Tatjana Rajić napomenula je da je ovo prva kapitalna investicija nakon tačno 60 godina od kako ova ustanova postoji i zahvalila se gradu na obezbeđivanju prvog namenskog, poslovnog prostora za Centar za socijalni rad. Ona je dodala da sada po prvi put svaki stručni radnik ima svoju kancelariju i da je olakšana komunikacija sa svim drugim institucijama zato što se sada nalaze u centru grada.