Почетак » Актуелно » О Граду
 

Министар Селаковић обишао Центар за социјални рад у Пожаревцу

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Никола Селаковић, посетио је Центар за социјални рад у Пожаревцу, који се недавно преселио на нову адресу у улици Моше Пијаде.

Министар је овом приликом истакао да је Пожаревац пример добре сарадње локалне самоуправе и Центра за социјални рад:

„Ово што је град Пожаревац успео да уради измештајући Центар за социјални рад у овако добре просторије адаптирајући их по мери запослених, може да послужи за пример свим другим локалним самоуправама у Србији“, и још је додао да је приметно да се број корисника социјалне помоћи у Србији смањио што је резултат тога да радно способни људи лакше налазе посао.

Градоначелник Саша Павловић је истакао да је локална самоуправа за куповину зграде и радове на адаптацији издвојио око 60 милиона динара и још је истакао да је све уређено према захтевима и потребама запослених и корисника услугу Центра за социјални рад.

Директорка Центра Татјана Рајић напоменула је да је ово прва капитална инвестиција након тачно 60 година од како ова установа постоји и захвалила се граду на обезбеђивању првог наменског, пословног простора за Центар за социјални рад. Она је додала да сада по први пут сваки стручни радник има своју канцеларију и да је олакшана комуникација са свим другим институцијама зато што се сада налазе у центру града.