Почетак » Актуелно » О Граду
 

Несвакидашња радна акција у Лучици

Масовно ангажовање мештана и механизације

Мештани села Лучице надомак Пожаревца организовали су једну, за данашње прилике сасвим несвакидашњу акцију, уређујући атарски пут а овај подухват одликовали су заједништво и масовност учешћа мештана са сопственом механизацијом. Делује готово невероватно да су житељи овога села успели да за добровољан рад сакупе више од 50 трактора и 7 камиона које су допремили власници фирми са ове територије и физичка лица. Сви заједно решили су да не чекају само средства која добијају од Града Пожаревца већ и да организују неку врсту мобе у корист читавог села.

lucica-1

-Сви су се одазвали и дошли са тракторима, машинама, камионима, ко шта има, и без речи се придружили акцији. Насули смо шљунком такозвани “Ковачевски пут“ у дужини од 3.650 метара. Претходно смо ангажовали геометра и “извели“ пут по катастарским мерама. Дуго нисмо имали сличне акције, али после ове, мишљења сам да ће у будућности бити још оваквих дана, а надам се и у осталим местима у околини, задовољан је Иван Миленковић председник Савета Месне заједнице Лучица, који је додао да ће захваљујући средствима града и Министарства пољопривреде на истом путу, бити насута и ризла у дужини од 2.300 метара.

lucica_2

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, који је у друштву члана Градског већа Драгана Костића, био у обиласку ових радова није крио одушевљење оним што је видео па је одмах обећао да ће посебно подстицати и награђивати овакве напоре грађана који помажу својој средини.

-Пожаревац је у последње време издвојио значајна средства за уређење око 30 километара атарских путева што није урађено годинама уназад. Овакве и сличне иницијативе самих мештана месних заједница биће и убудуће подржане од стране Града Пожаревца јер када видимо да људи имају жељу и вољу да својим средствима, временом и радном снагом допринесу бољитку читаве заједнице, локална самоуправа ће им се одужити још већим издвајањима подршке да би подстицали и друге на овакве акције, подвукао је градоначелник Спасовић. Он је посебно истакао задовољство чињеницом да су окупљени мештани Лучице били различитих политичких опредељења те је и због тога похвалио руководство Месне заједнице што је избегнут страначки контекст ове изванредне акције.

Подели са другима: Facebook Twitter