Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржан пријем за ученике из Грчке, Француске и Бугарске

У оквиру програма Еразмус плус гости ОШ „Свети Сава“ биле су образовне установе из Француске, Грчке и Бугарске.

Тим поводом уприличен је пријем у Свечаним салонима Градског здања за децу и наставнике из поменутих земаља.

Госте је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је овом приликом истакао да му је драго што, заједно са основном школом Свети Сава реализују овде део пројекта “Нека засија сунце у нашим школама”, у оквиру програма Еразмус плус:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Школа, која је уједно и ваш домаћин, једна је од образовних установа у Пожаревцу којом се сви поносимо. Учествовање у овом пројекту, као и многи претходни слични подухвати, доказ је да просвета и образовање у нашем граду жели да расте и развија се. Пут ка том циљу неизоставно подразумева и прикупљање искустава из других образовних система, а познато је да су земље чији су представници данас са нама прави репрезент. Сигуран сам да можемо помоћи једни другима на пољу нових усмерења модерне просвете, као и начина како да на што бољи начин учинимо образовање још доступније младим људима. Сведоци смо да се модернизацијом света многе ствари на планети мењају, а да би се на то припремили, морамо почети још у најранијем школском добу. Схватам, да је управо то циљ овог пројекта и зато га наша локална самоуправа најснажније подржава. Поред размењених искустава и знања која ћете стећи током боравка у Србији, још један битан елемент јесу и нова пријатељства и познанства, како професора тако и ученика.“

Директорка Основне школе „Свети Сава“ – Маргарета Секуловић

Директорка Основне школе „Свети Сава“ Маргарета Секуловић је истакла да је циљ овог пројекта развој другарства и пријатељства кроз интеркултуралну размену. Она је још додала да школа ради на развоју европских вредности и да је на добром путу.

На топлој добродошлици и пријему захвалили су се наставници из школа из француског града Троа, Милитилини из Грчке и Сливена из Бугарске.

Након пријема малишани су се упутили у Ергелу „Љубичево“ где ће наставити да се упознавају са историјом Града Пожаревца.