Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржан први „Дефиле ђака првака“

Ова манифестација је осмишљена као добродошилца ђацима првацима у први разред основне школе.

Дефиле је кренуо Табачком чаршијом ка кружном току а у њему су учешће узели малишани из свих школа са територије Града Пожаревца.

На кружном току уприличен је богат културно уметнички програм у оквиру кога су наступили Ренато Хенц, старији ученици из свих пожаревачких школа и Маша и Меда.

Добродошлицу у школу су пожелели градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председница Друштва учитеља Наташа Николић Гајић.

Спасовић је овом приликом рекао да град улаже значајна средства у просвету, за претходне три године милијарду и 800 милиона динара. Затим је додао:

„Учитељи и учитељице, имате један од најлепших послова на свету јер радите са децом, али и највећу могућу одговорност. Ђачки дани су први корак у свет одраслих“.

Наташа Николић Гајић, председница Друштва учитеља Пожаревца је рекла да ове године ово друштво слави 35 година постојања и да су они за учитеље првог разреда обезбедили учитељске свеске.

По завршетку програма представници локалне самоуправе поделили су ђацима првацима пригодне пакете за полазак у школу који садрже свеске, прибор за цртање и писање, пернице, пластелин и лењире. Ове године град је за прибор издвојио преко 830 хиљада динара, што је за око 135.000 динара више него прошле године.

Подели са другима: Facebook Twitter