Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održana Svečana akademija Udruženja zdravstvenih radnika Braničevskog okruga

Današnjom akademijom se obeležava Dan sestrinstva i 57 godina od osnivanja Udruženje zdravstenih radnika Braničevskog okruga.

Zaslužni članovi koji su se istakli u svom radu su dobili srebrni i zlatni znak Udruženja.

Zahvalnicu je dobio i Grad Požarevac koju je primio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da su medicinske sestre na svom radnom mestu upravo kada je svima teško i kada se trebaju spasiti tuđi životi:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Pandemija kovida od pre nekoliko godina je jedan od momenata u svetskoj istoriji koji je pokazao da vi to činite i onda kada je cena za to i vaš sopstveni život. Ne zaboravimo da medicinske sestre, koje su najduže u kontaktu sa pacijentima, čuvaju zdravlje ali pružaju i psihološku podršku obolelima. Često se proces izlečenja organizma neraskidivo vezuje i za pruženu pažnju, toplu reč i utehu. Tu je nezamenljiva uloga medicinske sestre koja, podsećam još jednom, najviše vremena provodi kraj bolesničke postelje.One predstavljaju vezu između lekara i pacijenata koja svoj težak i odgovoran posao obavljaju sa puno ljubavi i entuzijazma. Koristim priliku da se u ime grada i svih građana zahvalim svim članovima Udruženja zdravstvenih radnika Braničevskog okruga koji pod svojim okriljem čuvaju čitavu medicinsku zajednicu i brinu o svakom njenom delu. Stoji obećanje da ćete uvek u lokalnoj samoupravi imati stabilnog partnera koji želi da vam olakša obavljanje vašeg poziva i ujedno se zahvali što ga revnosno obavljate.“

Program svečane Akademije su upotpunili učenici Muzičke škole, srednje Medicinske škole i KUD „Stiški biseri“.