Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржана Свечана академија Удружења здравствених радника Браничевског округа

Данашњом академијом се обележава Дан сестринства и 57 година од оснивања Удружење здравстених радника Браничевског округа.

Заслужни чланови који су се истакли у свом раду су добили сребрни и златни знак Удружења.

Захвалницу је добио и Град Пожаревац коју је примио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да су медицинске сестре на свом радном месту управо када је свима тешко и када се требају спасити туђи животи:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Пандемија ковида од пре неколико година је један од момената у светској историји који је показао да ви то чините и онда када је цена за то и ваш сопствени живот. Не заборавимо да медицинске сестре, које су најдуже у контакту са пацијентима, чувају здравље али пружају и психолошку подршку оболелима. Често се процес излечења организма нераскидиво везује и за пружену пажњу, топлу реч и утеху. Ту је незаменљива улога медицинске сестре која, подсећам још једном, највише времена проводи крај болесничке постеље.Оне представљају везу између лекара и пацијената која свој тежак и одговоран посао обављају са пуно љубави и ентузијазма. Користим прилику да се у име града и свих грађана захвалим свим члановима Удружења здравствених радника Браничевског округа који под својим окриљем чувају читаву медицинску заједницу и брину о сваком њеном делу. Стоји обећање да ћете увек у локалној самоуправи имати стабилног партнера који жели да вам олакша обављање вашег позива и уједно се захвали што га ревносно обављате.“

Програм свечане Академије су употпунили ученици Музичке школе, средње Медицинске школе и КУД „Стишки бисери“.