Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворен нови кабинет за лабораторијске техничаре у Медицинској школи у Пожаревцу

У оквиру обележевања недеље Медицинске школе у Пожаревцу свечано је отворен кабинет за лабораторијске техничаре, који ће омогућити новој генерацији ученика да уче и раде у савременим условима.

Кабинет су отворили директор школе Драган Новичић и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

Директор медицинске школе Драган Новичић захвалио се локалној самоуправи јер су препознали потребе ове школе и уложили средства у кабинет који је један од најсавременијих у овом тренутку. Он је још додао да су у школској 2017/2018. уписали једно одељење лабораторијских техничара, након 22 године.

Драган Новичић

“Здравствене установе исказале су потребе за овим образовним профилом и у сарадњи са школском управом и Министарством просвете донели смо одлуку да упишемо једно одељење, до сада нисмо имали школску лабораторију, а наставним планом и програмом је предвиђено да се велики број вежби и наставе у блоку одвија у школској лабораторији. Обратили смо се локалној самоуправи за средства за опремање кабинета. Локална самоуправа је извдвојила око 2 милиона динара“, рекао је Новичић.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да локална самоуправа од 2016. године, сваке године улаже по близу 100 милиона динара у основне, средње школе и предшколску установу.

Бане Спасовић

Град Пожаревац је за инвестиције у медицинској школи од 2016. године издвојио 9.133.000 динара, за та средства урађена је санација фасаде управне зграде и опремљен је овај кабинет који је данас отворен. За уређење кабинета за лабораторијске техничаре издвојено је 2 милиона динара а из тих средстава обновљен је намештај, набављена је лабораторијска опрема и адаптација самог кабинета. У овој години за медицинску школу издвојено је 1.500.000 динара за унутрашње уређење саме зграде.

У буџету Града Пожаревца за 2019. годину само за инвестиције у предшколске установе, основне и средње школе издвојено је 88 милиона динара. За реконструкције кровова, мокрих чворова, инсталација и друге намене за вртиће је издвојено око 53.500.000 динара, за инвестициона улагања у основне школе издвојено је преко 25.500.000 динара и за инвесиције у средњим школама скоро 9 милиона динара.

Подели са другима: Facebook Twitter