Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почетак инвестиционих радова на водоводној мрежи

Почетак радова на реконструкцији водоводне мреже био је повод посете функционера локалне самоуправе града Пожаревца и извођача радова овим објектима.

Посета радовима на водоводу

Посета радовима на водоводу

Наиме, у улици Косте Абрашевић у Пожаревцу дужина новог цевовода износиће 430 метара а у Костолцу се ради на реконструкцији водоводне мреже у Карађорђевој улици док је у том граду пуштена у рад и Црпна станица 1.
Иначе, у Пожаревцу и Костолцу су започели инвестициони радови на реконструкцији водоводне мреже који ће се обављати у наредних 60, односно 90 дана. Почетку послова присуствовали су градоначелник Пожаревца Миомир Илић, председник Скупштине града Бане Спасовић, директор ЈП „Дирекција за изградњу“ Славко Живковић и директор „Водовода и канализације“, Саша Ваљаревић са сарадницима.

-У улици Косте Абрашевић у Пожаревцу наредна два месеца бице обављена замена АЦ цевовода као и постављање нових прикључака, каже Саша Ваљаревић и објашњава да је вредност радова 10 милиона и 400 хиљада динара.
-Паралелно са овим пословима ићи ће и израда топлификацијионе мреже у овој улици , истиће директор Дирекције Славко Живковић.
-Ови послови нису могли започети без обезбеђења већих финансијских средстава дефинисаних ребалансом буџета, изјавио је приликом обиласка радова градоначелник Пожаревца Миомир Илић а она су, према његовим речима, стигла из трасфера републичких органа.

Председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић је говорио и о могућности да град откупи 25 хектара земљишта Шећеране која је у поступку стечаја чиме би била ревитализована ранија индустријска зона и понуђена потенцијалним инвеститорима.
После обиласка радова у Пожаревцу представници локалне самоуправе посетили су и Костолац где је званично пуштена у рад Црпна станица 1 која ће допринети побољшању водоснабдевања у овој градској општини.

У Карађорђевој улици у Костолцу су започели радови на реконструкцији водоводне мреже у дужини од близу 2,5 километра, а вредност радова је око 36 милиона динара. О предстојећим пословима директор „Водовода и канализације“ Саша Ваљаревић каже да ће се извршити замена 2, 3 километара цевовода и урадити сви прикључци, тако да неће бити проблема као раније.

vodovod_1

Славко Живковић је додао да је рок за завршење радова 90 дана.
Према речима Ивана Савића, председника Градске општине Костолац, значај реконструкције водоводне мреже у Карађорђевој улици је за становнике велики као и најављена реконструкција Партизанске улице и појединих улица у селу Петка.

Због радова у пожаревачкој улици Косте Абрашевић и Карађорђеве улице у Пожаревцу биће отежан саобраћај јер ће се одвијати у једној траци уз пропуштања возила па су учесници позвани на стрпљење.

Подели са другима: Facebook Twitter