Почетак » Актуелно » О Граду
 

Подршка расту наталитета

Поводом Недеље Црвеног крста, у породилишту градске болнице у Пожаревцу, градоначелник Миомир Илић уручио је пакете, које је припремио Црвени крст, мајкама беба рођених током ове седмице.

У пожаревачком породилишту

У пожаревачком породилишту

 

Реч је о традиционалном гесту Црвеног крста а под покровитељством Града и представља подршку младим мамама и новорођеним бебама, рекла је Драгана Медурић Јотов, помоћник директора Опште болнице у Пожаревцу.

Миомир Илић, градонацелник Пожаревца, честитао је Црвеном крсту на овој акцији и нагласио да је циљ да буде што висе беба јер будућност лежи у младом нараштају и већем наталитету.

– Ово је наша најлепша акција којом уједно завршавамо обележавање Недеље Црвеног крста, рекао је Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста а за све бебе рођене од 8. до 15. маја у пожаревачком породилишту. Рец је о 24 пригодна пакета, са најпотребнијим стварима за бебе и уједно наш мали допрнос побољшању наталитета у нашем друштву, закључио је Обрадовић.

Иначе, град Пожаревац је определио 65 милиона динара за доградњу блока нове болнице и тренутно се спроводи технички пријем овог објекта и након тога урадиће се детаљан финасијски извештај који ће бити поднет ИПА фонду у Темишвару у Румунији и по чијем одобрењу ће та средства бити враћена граду, потврдио је у изјави за новинаре Миомир Илић. Вратиће нам се око 43 милиона динара и град је спреман да та средства у сарадњи са Министарством здравља поново уложи за опремање управо новог гинеколошко акушерског блока, нагалсио је градоначелник.

Подели са другима: Facebook Twitter