Почетак » Актуелно » О Граду
 

Повећање производње “ПРИМ”-а резултирало новим уговорима о раду

Менаџмент ПД “Прим” Костолац, на челу са директором Предрагом Славковићем данас је склопио уговоре о раду на неодређено време са 180 радника. У питању су запослени из производних струка и то машинбравари и вариоци који су у овом предузећу већ радили претходне две године.

Како је речено данас током потписивања, сви су дали свој максимум у производњи и у свом раду што је створило реалне услове за њихово упошљавање на неодређено.
Узевши у обзир да се свечарски тренутак у овом предузећу поклапа са периодом од две године од како је на његовом челу Славковић, директор је искористио прилику и да изврши рекапитулацију тог периода у ПРИМ-у.

– Деловали смо на три фронта, паралелно. Раст плата, враћање наслеђених дугова и набавка нове опреме. Све то је постигнуто напорима и ових радника који су данас потписали уговоре на неодређено. Нисмо имали никакве дотације нити нам је новац стизао из буџета или неких других извора, већ смо све постигли искључиво својим радом. 2015 године остварен је приход 800 милиона, 2016. године милијарда а ове године смо све то премашили. Раст плата је у нивоу од 20 посто у односу на 2015, и трудићемо се да их подигнемо још више, наравно у складу са производним резултатима. – навео је директор Предраг Славковић.

Поред њега, присутни на потписивању уговора били су и заменик градоначелника Саша Павловић и председник Градске општине Костолац, Иван Савић. Он је подсетио да је до пре само две године ово предузеће било у великом проблему.

– Није било уговорених послова, радника је у том тренутку било вишка а и плате су касниле. Након две године можемо се уверити да су заједнички напори Владе Републике Србије као оснивача, Скупштине ПРИМ-а коју је она именовала, и директора кога је Скупштина поставила, дали значајан резултат. Овој синергији придружила се и Градска општина Костолац и Град Пожаревац и ево као продукт свега тога у овом тренутку 180 младих људи који су дали немерљив допринос овом успеху, данас потписују уговор о раду на неодређено време. – казао је Иван Савић.

Заменик Градоначелника Града Пожаревца, Саша Павловић био је видно задовољан данашњим даном у ПРИМ-у како са становишта функције коју сада обавља, али и што је у реду потписника данашњег уговора било много ученика Техничке школе Никола Тесла у којој је предавао, а који га нису заборавили.

Велико ми је задовољство што сам овде и што сам се долазећи данас подсетио и догађаја од пре две године када смо такође имали радостан повод окупљања. Тада смо имали реализацију пројекта “Спој и завари” Министарства омладине и спорта у коме је учествовало ПД ПРИМ, Градска општина Костолац и Град Пожаревац, као и костолачка Техничка школа. Тада смо обучили 40 вариоца и поред тога што је ПРИМ имао потребу за њих тридесеторо, сви су добили радно ангажовање у овом привредном друштву. Тада нам је било свима јасно да ово предузеће има визију и план за повећањем производње што се, показују бројке две године касније, показало апсолутно тачним. – навео је Павловић и истакао, попут претходних говорника, да је пријем нових радника и повећање њихових плата на реалним основама, искључиво као производ доброг пословања и проширења производних капацитета.

На конференцији је наведено и да је приход фирме ове године 1.500.000.000 динара са реалним изгледима да до краја године буде и 2.000.000.000 динара.

Подели са другима: Facebook Twitter