Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревац жели развој одбојкеPožarevac wants to develop volleyball

Пожаревац жели да уђе у круг градова у којима се играју турнири у све популарнијој одбојци на песку, била је једна од главних констатација о којој је разговарано приликом посете председника Одбојкашког савеза Србије, Александра Боричића, са представницима локалне самоуправе, предвођених замеником градоначелника Миодрагом Степановићем, као и спортским радницима. Такође, овај град жели да отвори нове спортске терене.

razvoj_odbojke_1

Боричић каже да постоји идеја о покретању такозване „бичволеј“ лиге у 12 градова у Србији. За сада не постоје услови за бављење овим спортом током читаве године у Србији. У најави је да ће Београд први добити терен који ће испуњавати услове. Жеља је да се у више градова у Србији створе услови за бављење овим спортом, рекао је он и додао да очекује како ће Пожаревац учинити кораке у том правцу.

Заменик градоначелника Степановић каже да Пожаревац жели да направи мини халу за кошарку и одбојку која би могла да се користи и за бич волеј. За халу, која би се налазила у изванредном простору Дома ученика Пољопривредне школе на брду Тулби, град већ има комплетну документацију. Како је Степановић рекао за локални радио Боом 93, град је прошле године очекивао подршку Министарства омладине и спорта за изградњу оваквог терена, али је она изостала због уштеда у буџету која су се одразила и на средства за инвестиције којима је располагало министарство.

razvoj_odbojke_2

Процена је да би изградња затвореног спортског терена у дому ученика коштала оквирно 45 до 50 милиона динара. Боричић је рекао да градови и општине могу да очекују стручну и саветодавну помоћ од Савеза али да би требало да имају јасне развојне планове и припремљене пројекте уколико очекују финансијску помоћ од државе за остварење својих жеља.


Подели са другима: Facebook Twitter