Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Prezentacija Požarevca na Međunarodnom sajmu turizma

Cela prezentacija na 39. Međunarodnom sajmu turizma posvećena je Mileni Pavlović Barili, ali Turistička organizacija nije zaobišla ni Viminacijum, kao i ostale bisere našeg kraja na ovogodišnjem sajmu. Ova izuzetna  prezentacija  nikoga nije ostavila ravnodušnim , što je rezultiralo velikom posećenošću štanda Turističke organizacije Grada Požarevca.  Prezentaciji je, između ostalih, prisustvovao gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović, predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, kao i veliki broj članova Gradskog Veća, direktora javnih preduzeća i ustanova. Izjavu za medije ovom prilikom dao je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao:

“Moja prva impresija, pre svega sam vrlo ponosan na Turističku organizaciju Požarevca i saradnike iz mog kabineta koji su zajedno sa njima učestvovali na prezentaciji i da naglasim da sada nema nijednog Požarevljanina koji se nalazi ovde na ovom štandu da ne kaže ponosno mi smo iz Požarevca. Predivna prezentacija još jednom, sve čestitke direktorici Turističke organizacije, kao i timu koji je radio ovde zajednički bez ikakve sujete. Imao sam priliku da obiđem i druge štandove drugih gradova, ima stvarno prelepih štandova, lepih prezentacija, ali ovom prilikom moram da budem malo više subjektivan da kažem da ovakvu prezentaciju, ovakvu ideju, ovakav motiv nema nijedna Turistička organizacija.”

Obraćajući se predstavnicima medija, direktorka TOGP Jelena Vukazić se zahvalila Gradskom ženskom horu Barili i delu Simfonijskog orkestra Gvardia koji su učestvovali u programu. Pored njih su bili i Ljubičevski vitezovi i članovi GANIP-a koji su svojom pojavom plenili pažnju svih prisutnih na Sajmu. Ona je istakla još da je prvog dana sajma predstavljen Viminacijum i rimska hrana, napominjući da je tog dana i premijer Aleksandar Vučić posetio požarevački štand. Ono što su još posetioci mogli da vide na štandu turističke su i 17 kratkih filmova o svim turističkim potencijalima Požarevca, od Narodnog muzeja, Galerije Milene Pavlović Barili do Ljubičevskih konjičkih igara.

Štand su između ostalih posetili ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasadorka Indije, Nj. E. Narinder Čohan, ambasador Indonezije, Nj. E. Hari Ričards Džejms Kandu, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović kao i veliki broj državnih činovnika.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter