Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пријем за вишебојце поводом припрема за 58. Љубичевске коњичке игре

У Градском здању организован је пријем вишебојаца на коме су најављене припеме за 58. Љубичевске коњичке игре у Пожаревцу. Тренинзи за вишебојце почињу од 4. августа, а квалификације крећу за 10 до 12 дана.

Вишебојце је у Градском здању поздравио градоначелник Града Пожаревцца Саша Павловић следећим речима:

Градоначелник Града Пожаревцца – Саша Павловић

“Разлог нашег окупљања је весео и узбудљив у исто време, а тиче се почетка припрема за Љубичевске коњичке игре. Не морам да говорим о томе колико је то важна ствар у животу сваког Пожаревљанина, а захваљујући вама, и многим другим љубитељима коња и коњичког спорта. Ово кажем из разлога што је добро позната чињеница да се Љубичевски вишебој може видети само у Пожаревцу и што сте управо ви и ваши претходници, као његови амбасадори, пробудили интересовање за њега. Ту не мислим само на околину нашег града, већ и читаву Србију па и шире. Прошле Игре биле су одржане под посебним околностима, али су биле одржане. Знамо већ да је наш народ и у најтежим тренуцима у својој историји увек држао до својих обичаја и традиције. Зато смо и ми 2020. године одлучили да се и у јеку тешке епидемиолошке ситуације ипак састанемо и Игре одржимо. Изазов коме смо, испоставило се, били дорасли, и ове године је пред нама. Епидемија није још увек побеђена, али ни наша решеност да и ове године одржимо Љубичевске коњичке игре. Ипак, како нас је пандемија научила да није све у нашим рукама, остаје да видимо да ли ће нам крај августа и почетак септембра дозволити окупљање без ограничења или ипак уз неке рестрикције. Било како било, ви знате шта вам је чинити. Добро се припремите у наредном периоду. Мотива вам, сигуран сам не недостаје, и знајте да сви у Србији жељно ишчекују да виде ко ће финалног такмичарског дана бити огрнут плаштом и високо подигнути сабљу изнад своје главе. Моја порука вама је иста – нека победи бољи а фер плеј је вама још већа обавеза јер не заборавите да поред тога што сте такмичари, ви сте и витезови. Срећно!“

Председник Секције вишебоја при Коњичком друштву „Кнез Михаило“ – Даворин Живковић

Председник Секције вишебоја при Коњичком друштву „Кнез Михаило“, Даворин Живковић, рекао је да су околности под којима су се вишебојци протекле године такмичили, услед епидемије корона вируса, без присуства публике и њихових најближих, биле тешке. Он је изразио наду да ће ове године бити другачије.