Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Prijem za višebojce povodom priprema za 58. LJubičevske konjičke igre

U Gradskom zdanju organizovan je prijem višebojaca na kome su najavljene pripeme za 58. LJubičevske konjičke igre u Požarevcu. Treninzi za višebojce počinju od 4. avgusta, a kvalifikacije kreću za 10 do 12 dana.

Višebojce je u Gradskom zdanju pozdravio gradonačelnik Grada Požarevcca Saša Pavlović sledećim rečima:

Gradonačelnik Grada Požarevcca – Saša Pavlović

“Razlog našeg okupljanja je veseo i uzbudljiv u isto vreme, a tiče se početka priprema za LJubičevske konjičke igre. Ne moram da govorim o tome koliko je to važna stvar u životu svakog Požarevljanina, a zahvaljujući vama, i mnogim drugim ljubiteljima konja i konjičkog sporta. Ovo kažem iz razloga što je dobro poznata činjenica da se LJubičevski višeboj može videti samo u Požarevcu i što ste upravo vi i vaši prethodnici, kao njegovi ambasadori, probudili interesovanje za njega. Tu ne mislim samo na okolinu našeg grada, već i čitavu Srbiju pa i šire. Prošle Igre bile su održane pod posebnim okolnostima, ali su bile održane. Znamo već da je naš narod i u najtežim trenucima u svojoj istoriji uvek držao do svojih običaja i tradicije. Zato smo i mi 2020. godine odlučili da se i u jeku teške epidemiološke situacije ipak sastanemo i Igre održimo. Izazov kome smo, ispostavilo se, bili dorasli, i ove godine je pred nama. Еpidemija nije još uvek pobeđena, ali ni naša rešenost da i ove godine održimo LJubičevske konjičke igre. Ipak, kako nas je pandemija naučila da nije sve u našim rukama, ostaje da vidimo da li će nam kraj avgusta i početak septembra dozvoliti okupljanje bez ograničenja ili ipak uz neke restrikcije. Bilo kako bilo, vi znate šta vam je činiti. Dobro se pripremite u narednom periodu. Motiva vam, siguran sam ne nedostaje, i znajte da svi u Srbiji željno iščekuju da vide ko će finalnog takmičarskog dana biti ogrnut plaštom i visoko podignuti sablju iznad svoje glave. Moja poruka vama je ista – neka pobedi bolji a fer plej je vama još veća obaveza jer ne zaboravite da pored toga što ste takmičari, vi ste i vitezovi. Srećno!“

Predsednik Sekcije višeboja pri Konjičkom društvu „Knez Mihailo“ – Davorin Živković

Predsednik Sekcije višeboja pri Konjičkom društvu „Knez Mihailo“, Davorin Živković, rekao je da su okolnosti pod kojima su se višebojci protekle godine takmičili, usled epidemije korona virusa, bez prisustva publike i njihovih najbližih, bile teške. On je izrazio nadu da će ove godine biti drugačije.