Почетак » Актуелно » О Граду
 

Прослава 153. годишњица постојања Пожаревачке гимназије

Пожаревачка гимназија, једна од најстаријих образовних установа у Србији, обележила 153 године постојања и рада.

Свечаност у сали школе

Свечаност у сали школе

Данијела Жуковски, директорка школе је, након поздравне речи, истакла да је у план и програм рада за прошлу годину реализован у потпуности, као и да су уписани разред завршила 703 ученика. У циљу унапређења наставног рада, спроведене су и различите обуке наставног особља. Такође, ученици и професори прикључили су се пројекту “Драма у образовању”, друштвени развој савременог ученика у школи. Од планираних активности на уређењу ентеријера школе, како каже Жуковски, окречене су учионице, неколико кабинета, сређена је фискултурна сала и поправљен школски намештај.

-Оно што је свакако за понос школе, јесте да је у претходној школској години, 10 одсто ученика Пожаревачке гимназије учествовало на државним такмичењима, а од тог броја, 13 ученика је освојило награде на тим такмичењима”, рекла је. Треба истаћи да је наша гимназија у прошлој години постала члан председништва Заједнице гимназија Србије, иначе, једна од 10 у Србији”.

gimnazija_02

Поводом Дана школе, ученици су припремили пригодан програм и одиграли одломак из представе Бранислава Нушића “Власт”.

Гости су могли и да погледају Језичку изложбу, која је постављена у холу и атријуму школе а поводом Европског дана језика, као и изложбу слика “Вечност знања” са ликовне колоније, која је организована у оквиру обележавања 150 година постојања и рада ове установе.

Подели са другима: Facebook Twitter