Почетак » Актуелно » Градска општина Костолац
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председник Градске општине Костолац Иван Савић обишли радове у Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и председником Градске општине Костолац Иваном Савићем и његовим тимом обишао је радове на спортској хали у Костолцу, радове на асфалтирању и поплочавању тротоара у улици Боже Димитријевића и парка код Дома омладине и Основне школе Јован Цвијић.

Председник Градске општине Костолац Иван Савић овом приликом је изјавио да је на уређењу простора око и у самој костолачкој Спортској хали завршено доста посла, а међу најважнијима, како је навео, су санација паркета, замена ПВЦ столарије, демонтажа постојеће и монтажа нове ЛЕД расвете, санација мокрих чворова, крова, олука, постављање теретане…..

Сви послови односили су се на једну јавну набавку, која је спроведена у пет партија. Овом набавком је остварена уштеда од око 30 процената у односу на пројектантске и тржишне вредности, које су биле задате и на основу којих је буџет био планиран. Планирано је око 18,5 милиона динара а утрошено је нешто преко 11 милиона динара. Ради се улица Боже Димитријевића од семафора до Спортске Хале у дужини од 180м, ширине  5,5м, ширина десног тротоара 4м, и ширина левог тротоара 2м, вредност инвестиције је око 10 милиона, ову инвестицију је финансирао Град Пожаревац. Савић се захвалио Граду Пожаревцу на разумевању и великим инвестицијама које се спроводе у овој Градској општини.

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је говорио о уређењу парка на простору код Дома омладине, који је део пројекта уређења стадиона и атлетске стазе. Вредност ове инвестиције је 30 милиона динара. Павловић је још додао да ће на овом простору бити трим стаза са тартан подлогом, фитнес справе са тартан подлогом, галерија на отвореном, шах столови, дечије игралиште са тартан подлогом, обележавање кошаркашких терена са пратећим елементима, осветљење лед расветом, канделабери са лед расветом, подна лед расвета уграђена у шеталиште, стазе од штампаног бетона, озелењавање површина – садња дрвећа, нова канализациона мрежа за одводњавање атмосферских вода, асфалтирање паркиралишта и јавне чесме.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да се на овим локацијама укључујући реконструкцију Основне школе Јован Цвијић улаже 160 милиона динара. То је импозатна сума која није инвестирана у овој Градској општини, деценијама уназад, а још је у путну мрежу инвестирано око 60 милиона динара и да то није све што ће бити уложено на територији Градске општине Костолац. Ова власт је доказала да не раздваја градске и сеоске месне заједнице и да не постоје грађани другог реда.

Подели са другима: Facebook Twitter