Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уручене награде за ученике генерације и освајаче једна од прва три места на међународним и републичким такмичењима

У пожаревачком Центру за културу уручене су награде ученицима генерације и освајачима једна од прва три места на републичким и међународним такмичењима.

За ове намене издвојено је око 3,2 милиона динара из градског буџета.

Након интонирања академске химне Гаудеамус игитур од стране Камерног оркестра Музичке школе под диригентском палицом Љубице Миладиновић, све ученике и њихове родитеље као и просветне раднике поздравио је градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да су ови сјајни резултати мерило знања, али и више од тога зато што су знак да ученици то знање умеју да примене и да га искажу када је најпотребније:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Желим да ове награде које добијате данас за освојена нека од прва три места на међународним и републичким такмичењима носите поносно, попут одликовања, јер су она симбол и знања али и одрицања. Посебно тражим од оних који су окићени титулом ђака генерације, да ово звање доживе и као огромну одговорност јер њиховом примеру треба да теже сви они који седају у школске клупе, ма који да је разред и школа у питању. Нико од Пожаревљана не сумња у ваш успех у животу, јер сте већ сада доказали да је ваша усмереност ка постизању циља импресивна и да не зависи од јачине конкуренције или тежине околности које вас окружују.  Узевши у обзир да је посвећеност неком сну који имате најважнија за његово остварење, слободно могу да кажем да у овој сали видим будуће лидере у областима у којима се спремате да засијате. Новчану надокнаду за успехе које сте постигли желим да схватите као доказ тога да је грађанима важно да, бавећи се својим послом, осветлате образ свог града. Такође, жеља свих нас је и да, уколико је то могуће, своју каријеру остварите баш тамо где сте се и родили. Узевши у обзир да су нека такмичења још у току, обећавамо да ћемо накнадно, на једном овако сличном свечаном догађају, новим освајачима медаља из знања уручити њихове награде. Градска управа је за потребе ових новчаних награда обезбедила 3.200.000 динара. Сваки тај динар заправо је милионити део онога што ви заслужујете и што вам нико никада неће моћи новцем платити. То су ваше непроспаване ноћи, непроспаване ноћи ваших родитеља и све оне сјајне ствари које ћете тек постићи.“

Ученици генерације су добили по 50.000 динара, док је за међународно такмичење за првопласираног издвојено 15.000 динара, за друго место 14.000 и за треће 13.000 динара, за републичко прво место је издвојено 12.000 динара, 11.000 за друго и 10.000 динара за треће место. Екипе добијају дуплу награду у зависности од места које су освојили.