Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уручени уговори за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији Пожаревца

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић уручио је уговоре грађанима који су испунили услове Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији Града Пожаревца.

Укупно је уручено 86 уговора за 83 лица.

Град Пожаревац заједно са министарством енергетике издвојио је 13 милиона динара бесповратних средстава.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом исткао да  га посебно радује, свест свих грађана о важности енергетске ефикасности:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Као неко ко на својој територији има енергетског гиганта који функционише на основу фосилних горива, мислим да имамо најбољу визуру о томе колико су важни обновљиви извори енергије. Поред тога, неопходно је и њено чување и рационално коришћење о чему говоре и две најзаступљеније мере за које су аплицирали Пожаревљани. То су замена спољних прозора и врата и замена постојећег грејача простора на чврсто гориво, течно гориво или електричну енергију ефикаснијим котлом на гас.     У понуди су између осталог биле и мере уградње соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде, као и за производњу електричне енергије за сопствене потребе.“

Градоначелник је на крају пријема честитао свим грађанима који су испунили услове и добили средства по овом Јавном позиву.