Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник обишао радове на црквеним објектима

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са сарадницима обишао је радове на изградњи црквених објеката у Батовцу и Живици и радове на палионици свећа у цркви Свете Петке у Бусију.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник је овом приликом истакао да је у претходне три године у црквене објекте уложено око 30 милиона динара, што је неупоредиво више него пре десетак година. Он је још додао да је битно очување културне баштине и остављање нових верских објеката иза нас за генерације које долазе. Павловић је рекао да се у селима у Батовцу и Живици граде потпуно нови објекти и да је то од изузетног значаја за мештане и да је то покренуто захваљујући њиховој иницијативи. Локална самоуправа није помагала само ове три цркве већ и у Лучици, Кличевцу, Дрмну и Барама а у граду још и цркву Светог Николе.

Свештеник – Владимир Кочебар

Свештеник Владимир Кочебар се захвалио градоначелнику и његовим сарадницима што су имали слуха за потребе Српске православне цркве и да они остављају светионик за остале који корачају у будућност. Он је још додао да су у цркви Свете Петке урађене фреске од најбољих Грчких мајстора што је доказ квалитетног улагања за генерације које долазе и истакао је да је још у плану да се огради црква и прошири дечије игралиште.

Свештеник – Никола Манојловић

Свештеник Никола Манојловић се захвалио локалној смаоуправи на покретању изградње цркце Светог Архангела Гаврила у Батовцу и додао да очекује крај радова у 2024. години. Он је додао да су мештани сакупили око 42.000 евра а град је досада дао 3 милиона динара из буџета за ову цркву.

Председник Савета месне заједнице Батовац – Радиша Малајац

Председник Савета месне заједнице Батовац Радиша Малајац се такође захвалио Граду Пожаревцу на средствима која су донирана за цркву и најавио да ће ту бити изграђена и црквена сала и звоник.

Свештеник – Небојша Вукосављевић

Свештеник Небојша Вукосављевић је рекао да је за изградњу цркве у Живици град издвојио 10 милиона динара за две године а да се освећење цркве очекује следеће године и да су у току радови на фасади, малтерисању и на крову.

Мирољуб Милошевић

Члан одбора за изградњу цркве у Живици Мирољуб Милошевић је казао да без иницијативе садашњег и претходног градоначелника радови на цркви не би овако напредовали.