Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Gradonačelnik obišao radove na crkvenim objektima

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je radove na izgradnji crkvenih objekata u Batovcu i Živici i radove na palionici sveća u crkvi Svete Petke u Busiju.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je u prethodne tri godine u crkvene objekte uloženo oko 30 miliona dinara, što je neuporedivo više nego pre desetak godina. On je još dodao da je bitno očuvanje kulturne baštine i ostavljanje novih verskih objekata iza nas za generacije koje dolaze. Pavlović je rekao da se u selima u Batovcu i Živici grade potpuno novi objekti i da je to od izuzetnog značaja za meštane i da je to pokrenuto zahvaljujući njihovoj inicijativi. Lokalna samouprava nije pomagala samo ove tri crkve već i u Lučici, Kličevcu, Drmnu i Barama a u gradu još i crkvu Svetog Nikole.

Sveštenik – Vladimir Kočebar

Sveštenik Vladimir Kočebar se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima što su imali sluha za potrebe Srpske pravoslavne crkve i da oni ostavljaju svetionik za ostale koji koračaju u budućnost. On je još dodao da su u crkvi Svete Petke urađene freske od najboljih Grčkih majstora što je dokaz kvalitetnog ulaganja za generacije koje dolaze i istakao je da je još u planu da se ogradi crkva i proširi dečije igralište.

Sveštenik – Nikola Manojlović

Sveštenik Nikola Manojlović se zahvalio lokalnoj smaoupravi na pokretanju izgradnje crkce Svetog Arhangela Gavrila u Batovcu i dodao da očekuje kraj radova u 2024. godini. On je dodao da su meštani sakupili oko 42.000 evra a grad je dosada dao 3 miliona dinara iz budžeta za ovu crkvu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Batovac – Radiša Malajac

Predsednik Saveta mesne zajednice Batovac Radiša Malajac se takođe zahvalio Gradu Požarevcu na sredstvima koja su donirana za crkvu i najavio da će tu biti izgrađena i crkvena sala i zvonik.

Sveštenik – Nebojša Vukosavljević

Sveštenik Nebojša Vukosavljević je rekao da je za izgradnju crkve u Živici grad izdvojio 10 miliona dinara za dve godine a da se osvećenje crkve očekuje sledeće godine i da su u toku radovi na fasadi, malterisanju i na krovu.

Miroljub Milošević

Član odbora za izgradnju crkve u Živici Miroljub Milošević je kazao da bez inicijative sadašnjeg i prethodnog gradonačelnika radovi na crkvi ne bi ovako napredovali.