Home » Featured
 

(Srpski) Održane dve sednice Skupštine Grada Požarevca

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Odbornici su tokom prve sednice razmatrali i usvojili Predlog odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene na teritoriji Grada Požarevca, Predlog odluke o ustanovljenju nagrada, povelje i drugih javnih priznanja Grada Požarevca, zatim Predlog rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Gradske uprave Grada Požarevca i Gradskog pravobranilaštva za 2018. godinu. Takođe i rešenja o davanju saglasnosti na planove i programe rada i razvoja i finansijske planove ustanova za 2019. godinu čiji je osnivač Grad Požarevac i to: Centra za socijalni rad Požarevac, Centra za kulturu Požarevac, Narodnog muzeja Požarevac, Turističke organizacije Grada Požarevca i Doma zdravlja Požarevac.

Nakon prvog zasedanja održano je i naredno 25. zasedanje koje je sadržalo samo dve tačke dnevnog reda i to izbor dva nova člana Gradskog Veća, kao i potvrđivanje mandata odborniku Skupštine Grada Požarevca.

Svoju ostavku na mesto člana Gradskog veća zaduženog za društvene delatnosti i socijalna pitanja dao je Ivan Jović, a pored njega ovu funkciju od juče više ne obavlja ni Mlađan Nikolić, čiji je resor bio Gradska opština Kostolac i mesne zajednice. Umesto njega odbornici su izglasali Darka Mirkovića, koji je bio odbornik a Jovićeve dužnosti preuzeo je Slaviša Stojković. Zakletvu je položio odbornik sa liste SNS Dalibor Janković.

Nakon odlaska u penziju Dragog Ivića funkciju V.D. direktora Centra za kulturu od juče obavlja Galina Pavlenkov Perić.

Share: Facebook Twitter
 

Add Comment

*