Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић уручио поклоне за три бебе које су прве рођене у 2019. години

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је уручио, за прве три бебе, рођене у 2019. години са територије Града Пожаревца, поклон ваучере у вредности од по 40.000 динара.

Овом приликом градоначелник је истакао да је Град предузео читав низ мера у циљу побољшања популационе политике. Пожаревац је на претходној седници локалног парламента донео одлуку о приступању покрету „Цена минус за 3 +“. Приступањем овом покрету за породице које имају троје или више деце омогућиће се остваривање одређених попуста у продавнициама широке потрошње. Градоначелник је позвао све привреднике да се прикључе овој акцији и омогуће попуст за куповину у износу који сами одреде. Новина у буџету Града Пожаревца је и та да је одређено 5 милиона динара за набавку беби пакета, већ годинама се додељују ауто седишта за новорођенчиће и за прво рођено дете додељује се 40.000 динара из градског буџета док близанци добијају по 40.000 динара.

Директор пожаревачке болнице др Данко Николић је овом приликом рекао да је у прва четири дана у овој години на свет дошло 14 беба и да очекује да се ове године роди више беба него претходне.

Он је још додао да је сарадња локалне самоуправе и болнице одлична и да очекује да се тако настави убудуће.

Све три бебе које су рођене у Новој години су девојчице а поносне мајке су Вилоета Ђорђевић, Јелена Танасковић и Дејана Демировски.

Подели са другима: Facebook Twitter