Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пријем челника Европске рукометне федерације

У оквиру манифестације Дани рукомета у Пожаревцу, челном човеку Европске рукометне федерације Торе Лијану и његовим сарадницима домаћини су били градоначелник Миодраг Милосављевић и председник Скупштине града Миломир Илић.

– Верујемо да сте имали шта да видите на локалитету Виминацијум, јер то је једно од значајних светских налазишта и наша велика културна историјска и туристичка шанса. Такође сматрамо да нисте случајно у Пожаревцу, зато што је Пожаревац град младих и спорта са дугом традицијом. Шест наших клубова такмичи се у српској елити, од тога два рукометна тима Пожаревац и Костолачки Рудар. Отуда с поносом можемо рећи да смо и град рукомета. Град Пожаревац доста новца, труда и енергије улаже у спорт и рад са младим селекцијама. То чинимо зато што су млади наша будућност, рекао је, између осталог, на пријему приређеном за челне људе Европске рукометне федерације и Рукометног савеза Србије, градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић, поздрављајући званице у име домаћина.

Пријему су присуствовали и Миомир Илић председник Скупштине града, са сарадницима, Жарко Пивац, народни посланик, представници спортских асоцијација и рукометних клубова Пожаревац и Рудар, као и рукометаши поменутих мушких и женских екипа.

Захваљујући на топлом пријему и добродошлици, председник Европске рукометне федерације (ЕХФ) Торе Лијан је запазио да српски народ има бројне вредности и богаства, од историје и традиције, преко фолклора и културе до спорта а затим нагласио

– Спорт није само такмичење. Он представља начин повезивања људи и народа. Зато смо срећни што смо имали овако успешно, сјајно организовано првенство у Србији. Као председник Рукометне федерације веома сам захвалан на свему што сте учинили у организацији овог такмичења. Такође бих истакао сјајну атмосферу на трибинама и навијање публике у свим градовима.“

Градоначелник Пожаревца и председник Европске рукометне федерације и његови сарадници погледали су потом атрактиван програм чланова културно-уметничког друштва „Младост“ из Пољане, са задовољствoм пробали специјалитете традиционалне српске кухиње а, пре растанка, разменили са домаћинима пригодне поклоне у знак сећања на овај сусрет.

Подели са другима: Facebook Twitter